Com ens emancipem les joves?

Publicat el

sostre_treball_mut

Cal que siguem nosaltres mateixes les que garantim el dret a un treball i un habitatge digne com millor ho sabem fer, organitzades, lluitant i construint. Perquè sabem que darrere de les promeses d’un futur millor pel jovent hi ha una realitat flagrant: als Països Catalans existeixen 1.000.000 d’habitatges en desús mentre es produeixen més de 90 desnonaments al dia i les joves no podem emancipar-nos. Volem traçar una estratègia autònoma com a joves que ens permeti construir alternatives a un model que s’ha demostrat que no és més que un negoci rodó per especuladors i entitats bancàries. Perquè amb un 50% d’atur juvenil i una edat mitjana d’emancipació que ja es troba als 29 anys les joves, i especialment les dones, en hem convertit en mà d’obra barata pel capitalisme patriarcal. Sense casa, sense feina, però també sense por!

Des de l’assemblea d’Arran Fort Pienc hem volgut organitzar aquesta taula-rodona, dins del marc de la campanya nacional que estem desenvolupant les assemblees de l’organització “Sostre i Treball“, durant la Festa Major Jove del Fort Pienc 2016 per poder tenir un espai de debat, trobada i formació entorn les problemàtiques que patim les joves vers l’habitatge. Amb aquest objectiu hem volgut convidar a diferents projectes habitacionals com Can Tonal, la M.U.L.A. i el Bloc Juvenil Alliberat de Sallent per tal de conèixer de primera mà aquests projectes.

El proper dijous 16 de juny a les 20h ens trobem a la Plaça del Fort Pienc per debatre plegades com podem construir models habitacionals col·lectius i formes de vida col·lectives més enllà d’entendre l’habitatge com una problemàtica individual.

N’estem fartes, volem sostre i treball!