Organización Juvenil Española fora del Fort Pienc!

Publicat el

oje

 

Organización Juvenil Española fora del Fort Pienc!

L’Estat espanyol celebra el 12 d’octubre el Dia de la Hispanitat en commemoració de l’arribada de la flota espanyola al continent americà el 1492 per part de Cristòfor Colom i els Reis Catòlics després de la signatura de les Capitulacions de Santa Fe.

Aquesta data simbolitza els anys de colonialisme espanyol, principalment a Amèrica del Sud, que van significar diversos segles d’espoli econòmic, esclavisme, racisme i genocidi. D’aquesta manera, aquesta jornada representa per l’Estat espanyol l’exaltació i record nostàlgic de l’Imperi que va sotmetre pobles arreu de diversos continents.

Organitzacions i partits polítics espanyolistes i diversos grupuscles de feixistes tornen a convocar mobilitzacions en diversos punts del nostre país. Ocuparan novament i amb tota comoditat les nostres places i carrers per exhibir desvergonyidament el discurs i la simbologia propis del racisme, la xenofòbia, el feixisme i l’espanyolisme.

Molts joves dels Països Catalans tornarem a sortir als carrers aquest 12 d’octubre per reclamar que no tenim res a celebrar, que ens neguem a reivindicar el colonialisme espanyol a Amèrica i a deixar que l’espanyolisme i el feixisme es manifestin per les nostres viles i ciutats.

Malauradament al Fort Pienc també tenim presència d’aquests grupuscles espanyolistes, concretament la seu regional catalana de la Organización Juvenil Española (OJE)  al carrer Diputació 429. El Frente de Juventudes, posteriorment anomenat Organización Juvenil Española (OJE), va ser una secció del partit polític Falange Espanyola Tradicionalista i de les J.O.N. S. creada pel Règim de Franco l’any 1940 per a l’enquadrament i adoctrinament polític dels joves espanyols segons els principis del Movimento Nacional.

Després de la mort del general Franco la OJE es va reconvertir en una organització juvenil centrada a l’educació no formal dels infants, joves i adolescents, i per a això compta amb el seu propi sistema formatiu. Nosaltres entenem que dins l’educació en el lleure no hi ha cabuda per a organitzacions amb sistemes formatius clarament masclistes, autoritaris,  ultraconservadors i espanyolistes.

Per aquesta raó des de l’assemblea d’Arran Fort Pienc denunciem públicament que al nostre barri hi hagi una organització d’aquest tarannà i anunciem que no ens aturarem costi el que costi fins que marxin del Fort Pienc. Perquè el feixisme avança si no se’l combat!

No passaran!

Prou adoctrinament a infants i joves! Fora feixistes del Fort Pienc!