L’habitatge, un dret com una casa – Jornades per l’okupació

Publicat el

Cartell Jornades

Des de l’Assemblea de Joves de Ciutat Vella juntament amb l’assemblea d’Arran Fort Pienc estem molt contentes de poder-vos convidar a les jornades que desenvoluparem durant els mesos de gener i febrer que tractaran la problemàtica de l’emancipació juvenil i que portaran per nom: L’habitatge, un dret com una casa – Jornades per l’okupació.

Aquestes jornades volen ser una eina de reflexió i alhora una eina pràctica sobre la okupació com a mitjà d’emancipació juvenil en un context en què les possibilitats que com a joves tenim a la nostra disposició per tal marxar de casa, i de l’entorn familiar, es veuen truncades dia rere dia per la precarització de les nostres vides.

Les jornades constaran de tres actes:

Legalitat i okupació: què en sabem?

Dijous 19 de gener  – 19 .45 h a El Rec, Ateneu Popular del Fort Pienc (L1 Ausiàs March, 72)

Què en saps de l’okupació? Voldries saber més coses però no trobes la informació per enlloc? Nosaltres et proposem que participis d’aquesta xerrada-debat on plegades intentarem posar una mica de llum sobre alguns mites i llegendes urbanes vers l’okupació com també parlar des de l’experiència de quines són les situacions que cal tenir present i afrontar a l’hora de decidir okupar un habitatge amb les màximes garanties possibles.

Amb la participació de David Aranda, advocat i militant d’Alerta Solidària i Quim Espanyol, advocat i militant d’Endavant Poblenou

Manualitats, autogestió i habitatge

Dissabte 28 de Gener – Si voleu participar-hi heu de confirmar l’assistència a fortpienc@arran.cat

Taller per combatre de forma pràctica i autogestionada la dificultat d’accés a l’habitatge de les joves dels Països Catalans. Les places seran limitades així que no perdeu l’oportunitat de resoldre els vostres dubtes i posar en pràctica les vostres habilitats més desconegudes.

Especulació i matonisme: El Cas de Desokupa

Dijous 2 de febrer – 19.45h  a el Rec, Ateneu Popular del Fort Pienc (L1 Ausiàs March, 72)

Especulació immobiliària i gentrificació són dues paraules que malauradament les joves barcelonines que volem emancipar-nos coneixem de ben a prop. Si està farta de veure com no paren de pujar els preus dels lloguers als nostres barris i vols conèixer més profundament la situació actual de l’habitatge en dues zones cèntriques com el barri del Fort Pienc i el Districte de Ciutat Vella i com fer-hi front t’animem a que vinguis a aquesta xerrada. En aquest acte es farà una breu explicació de la situació de l’habitatge a Barcelona i com ens afecta als joves com també la relació que hi ha amb l’anomenada Marca Barcelona i les conseqüències del turisme massiu que ens expulsa dels nostres barris. També volem posar llum sobre les diferents empreses que vulneren drets fonamentals i desallotgen veïnes que han sortit a la llum en els darrers mesos als mitjans de comunicació. Hi ha relació entre aquestes empreses que desallotgen i les empreses immobiliàries que adquireixin habitatges destinats a fer pisos turístics. En aquest acte tindrem tots els detalls.

Amb la participació de Irene Escorihuela, directora de l’Observatori DESC (Drets Econòmics, Socials i Culturals), Iñaki Garcia, activista veïnal i membre del Lokal del Raval i de la plataforma STOP DESOKUPA.

Finalment us volem adjuntar perquè ho pugueu descarrergar l’enllaç del Manual d’Okupació editat per Arran perquè us animeu a participar de les jornades!

Okupació

(Clica la imatge per visualitzar o descarregar el llibret)

Us hi esperem!

Assemblea de Joves de Ciutat Vella

Arran Fort Pienc


Comments are closed.