Comunicat d’Arran Fort Pienc davant la convocatòria neonazi “Absolución de los 14 de Blanquerna”

Publicat el

Blanquerna

L’Onze de Setembre del 2013, un grup d’encaputxats d’extrema dreta va irrompre al Centre Cultural Blanquerna, la delegació del govern de la Generalitat a Madrid, durant l’acte de celebració de la Diada a la capital de l’Estat. En l’assalt, diversos dels assistents van ser agredits pels ultres. Eren en total una vintena, alguns anaven amb la cara coberta i duien banderes preconstitucionals i d’Alianza Nacional i símbols nazis. També van destrossar mobiliari i van llançar gasos lacrimògens mentre cridaven “No ens enganyeu, Catalunya és Espanya”.

Gairebé tres anys i mig després de l’atac al centre Blanquerna, davant del judici als 15 feixistes que van irrompre amb violència a la delegació de la Generalitat a Madrid s’ha convocat una concentració ultranacionalista espanyola el proper dissabte a les 11h davant de l’Arc de Triomf de Barcelona.

C2w6f1vXEAANOMk

Des de l’assemblea d’Arran Fort Pienc volem denunciar la total impunitat amb la que s’estan succeint darrerament concentracions feixistes espanyolistes a diferents barris de Barcelona sense que hi hagi cap mena de conseqüència per les persones assistents.

Des de la nostra assemblea, així com des del conjunt de l’organització com també de les organitzacions que formen l’Esquerra Independentista de l’Eixample, sempre hem considerat que el feixisme avança sinó se’l combat i és per aquesta raó que convoquem concentracions antifeixistes quan veiem que es convoquen aquesta mena de concentracions al Fort Pienc o als barris propers.

Tot i això no convocarem concentració antifeixista ja que participarem d’una altre mobilització el mateix dia a la mateixa hora en un altre indret de la ciutat que trobem indispensable assistir-hi.

El dissabte vinent a les 11h del matí diferents col·lectius, plataformes veïnals, organitzacions polítiques, assemblees i sindicats han convocat una concentració a Canaletes –proposada des de la Taula Veïnal d’Urbanisme (TVU) i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB)– per ocupar temporalment les Rambles i així visibilitzar els efectes derivats de l’actual massificació turística que viu la ciutat de Barcelona.

16142908_1398805523516612_409783370673329237_n

Amb aquesta ocupació es vol denunciar l’especulació i proliferació de pisos turístics –amb empreses com AirBnB–, com també els efectes que el turisme té sobre l’empitjorament de la vida del conjunt de les classes treballadores i populars barcelonines, amb la reiterada pujada dels preus de lloguer i la conseqüent expulsió de veïnes, la precarització de les feines al sector hostaler, la gentrificació salvatge que pateixen alguns barris de la ciutat, etc.

Us animem doncs a participar d’aquesta mobilització i alhora denunciar públicament la impunitat que gaudeixen els feixistes per manifestar-se sense problemes.

Cap impunitat al feixisme!

No Passaran!

Arran Fort Pienc


Comments are closed.