Breu història de l’Esquerra Independentista als barris de la Dreta de l’Eixample (2005-2015)

CCZtmqjWMAAACHg

El passat 2015, feia 10 anys que l’Assemblea de Joves de l’Eixample Nord va néixer i va començar a fer feina als barris de la dreta de l’Eixample, des de l’Ateneu Popular de l’Eixample. Des d’aquell moment, la llavor d’aquest projecte s’ha anat extenent formant un ampli teixit d’organitzacions que formen l’Esquerra Independentista de l’Eixample.

Vam celebrar el 10è aniversari del moviment als nostres barris amb un seguit d’actes per recordar d’on venim per poder anar molt més lluny amb la participació de totes les organitzacions que actualment formem l’Esquerra Independentista als barris de la Dreta de l’Eixample i que ens coordinem a la Taula de l’Esquerra Independentista de l’Eixample (TEIE): Arran Fort Pienc, Arran Sagrada Família, Endavant Eixample i CUP Eixample. També ha tingut una participació activa en la celebració d’aquest 10 anys de moviment La Cruïlla, el Casal Independentista de l’Eixample.

Com a conseqüència d’aquestes jornades des de les organitzacions de la TEIE hem elaborat un breu llibret i exposició amb la nostra història com a moviment.

Amb aquest llibret no pretenem fixar cap “història oficial” del nostre moviment, que cadascuna tingui la seva és positiu, el que humilment pretenem és fer un breu resum, el màxim acurat possible, del que han suposat aquests darrers 10 anys als barris de l’Eixample l’aparició de l’Esquerra Indenpendentista, un moviment revolucionari, socialista, feminista i independentista que sens dubte ha influït en la vida del teixit associatiu, dels carrers i els espais que conformen el nostre entorn, que ha après a conviure amb encerts i errades amb els altres projectes revolucionaris i populars que han anat sorgint al seu costat o ja hi eren abans, fins a trobar-se actualment, en un bon moment de salut.

Un moviment encara amb molta feina per fer, moltes batalles per guanyar, moltes a perdre i de les quals tornar-se a aixecar reforçades fins que guanyem el món que desitgem!

[Exposició] 10 Anys d’Esquerra Independentista als barris de la Dreta de l’Eixample (2005-2015)

[Llibret] Breu història de l’Esquerra Independentista als barris de la Dreta de l’Eixample (2005-2015)